Zorg medisch

Pijn bij het bed opmaken

Met kerst was ik op bezoek bij mijn lieve, oude moedertje. Wat is oud? Ze wordt over een aantal weken alweer 81. Dat is behoorlijk oud in mijn ogen. Zelf ben ik ‘nog maar’ 39 jaar. Gelukkig duurt het nog een paar maanden totdat ik 40 word. Toch, een magisch getal. Maar ik mag blij zijn dat ik 40 word, de moeder van mijn moeder, mijn overgroot oma heeft de 40 niet eens gehaald. Een verdrietig verhaal, maar daar zal ik je niet mee lastig vallen.

Het bed verschonen is een moeilijk klusje

Enfin, ik was bij mijn moeder en ze vertelde over haar kreukelige dekbedovertrek. Een gegeven waar ze niet blij mee is. Ze streeft naar een mooi opgemaakt bed en het frustreert haar dat het niet meer lukt. Ten eerste kwam ze er voor uit dat het bed verschonen een moeilijk klusje aan het worden is. Ze heeft minder spierkracht in haar armen en het wapperen is een groot probleem geworden.

Dekbedovertrek met rits

Ik vertel haar over het dekbedovertrek van Zippe.nl Dit dekbedovertrek heeft een rits van linksonder naar rechtsboven. Je legt het dekbedovertrek op je bed, je ritst ‘m open en je legt je dekbed erin. En je ritst de rits weer dicht. Gewapper komt er niet eens meer aan te pas. Een prachtige uitvinding. Mams is blij met deze oplossing en bestelt meteen een Printemps dekbedovertrek met rits. De frisheid van dit dekbedovertrek brengt je rechtstreeks naar de Franse lente. Wat een heerlijk gevoel om onder te liggen. Het eerste probleem is opgelost.

Tips om je bed pijnvrij op te maken

Om onder een keurig verzorgd dekbedovertrek te liggen geef ik haar nog een paar tips:

1. Leg het dekbedovertrek plat op je bed en open de rits, van linksonder naar rechtsboven.

2. Plaats het dekbed in het dekbedovertrek, het labeltje van het dekbed plaats ik altijd linksonder.

3. De hoeken van het dekbed schuif ik in de hoeken van het dekbedovertrek, zodat het gelijkmatig verdeeld is.

4. Als het dekbed goed op z’n plek zit, rits ik de ritsen weer dicht.

5. Plaats de kussens in de bijpassende luxe kussenslopen en schik ze netjes op het bed.

6. Strijk indien nodig met een warm strijkijzer over het dekbedovertrek en de kussenslopen om eventuele kreukels glad te strijken.

Als ik twee weken later mijn moeder weer bezoek, zie ik dat haar bed mooi opgemaakt is. Ik complimenteer haar ermee. “Meisje, ik heb je adviezen opgevolgd en kijk eens hoe mooi mijn bed erbij ligt!” En het belangrijkste van dit alles: ik kan het zelf doen. Die zelfredzaamheid geeft mij een ontzettend blij gevoel.

pijn bij bed opmaken