Het dekbedovertrek heeft aan twee zijde een rits. Deze loopt van linksonder tot rechtsboven (20 cm van de rand af).
Rits het dekbedovertrek open en leg je dekbed op je bed neer. Plaats het dekbed in je dekbedovertrek en rits 'm weer dicht.
Je hoeft het dekbedovertrek met dekbed niet meer op te schudden.

HOGE KWALITEIT RITS

Zippé heeft ervoor gekozen om alleen kwaliteitsritsen in de dekbedovertrekken toe te voegen. Gezien de rits een belangrijk onderdeel is van het dekbedovertrek willen we dat hij zo lang mogelijk meegaat. De rits zorgt ervoor dat je sneller en makkelijker je bed opmaakt en het kost je minder moeite.

LANGE LEVENSDUUR

De dekbedovertrekken van Zippé zijn bedoeld om langere tijd mee te gaan. De meeste van onze dekbedovertrekken gaan minimaal 5 jaar mee bij gewoon gebruik. Dat heeft te maken met de draaddichtheid. Onze dekbedovertrekken hebben een minimale draaddichtheid van 200 (TC) en loopt op tot 300+ TC. Dit zorgt ervoor dat je dekbedovertrek langer meegaat én het is een stuk beter voor het milieu.

BED VERSCHONEN

Ook moeite met het bed opmaken? Vanaf nu niet meer! Verschoon je dekbedovertrek binnen een minuut zonder al het extra werk. Je hoeft niet meer op te schudden of je dekbedovertrek er omheen te vouwen. Een lits-jumeaux is nu een eenpersoons taak geworden!

Zippé dekbedovertrek met rits

Veel mensen weten niet dat ze het nodig hebben, maar als ze eenmaal een dekbedhoes met rits geprobeerd hebben kunnen ze niet meer zonder. Iedereen kent het wel: dat na een nacht slapen het dekbed niet meer goed in het dekbedovertrek zit, wat moeilijk te corrigeren is met alleen een opening aan de onderzijde. Zippé biedt hiervoor de ideale oplossing: een dekbedovertrek met ritssluiting. De dekbedovertrekken hebben een doorlopende rits, waardoor je zeer gemakkelijk je bed kan verschonen. Dit is vooral geschikt voor mensen die moeite hebben met het opmaken van hun bed, of die gemakkelijker hun bed willen opmaken. Het voordeel van een dekbedovertrek met ritssluiting is namelijk dat het veel eenvoudiger is, waardoor je tijd bespaart. Iedereen kent het probleem van een tweepersoons dekbedovertrek opmaken, maar bijna niemand weet van het bestaan van dekbedovertrekken met rits af. Zippé biedt alleen hoge kwaliteit ritsen aan. Zo zijn alle dekbedovertrekken voorzien van een YKK rits. YKK (Yoshida Kōgyō Kabushikigaisha) is de grootste producent van ritsen in de wereld. Deze ritsen staan bekend om hun hoge kwaliteit en lange levensduur.

Dekbedovertrek met rits rondom

Alle dekbedovertrekken van Zippé hebben een rits die bijna volledig rondom het dekbedovertrek gaat. De ritssluiting van het dekbedovertrek loopt van links aan de onderkant tot rechtsboven (20 cm van de bovenkant). Op deze manier ondervindt niemand last van de rits tijdens het slapen. Voor het instoppen van het dekbedovertrek moet je de rits volledig openen en het dekbedovertrek openleggen. Vervolgens kun je het dekbedovertrek er gemakkelijk in leggen en de rits weer sluiten. De rits die Zippé verwerkt is blind gestikt en valt daardoor niet op.

Verschillende maten dekbedovertrek met rits

Zippé biedt verschillende maten dekbedovertrekken met rits aan:

  • 140x220
  • 200x220
  • 240x220
  • 260x240

De standaardmaat van een tweepersoonsdekbedovertrek is 200x220 cm. Deze maat is geschikt om er met twee personen onder te liggen. Voor de mensen die graag een groter dekbedovertrek willen, zijn de Lits-Jumeaux dekbedovertrekken een aanrader. Deze dekbedovertrekken zijn leverbaar in de maten 240x220 en 260x240 cm.

Soorten dekbedovertrek met ritssluiting

Zippé gebruikt verschillende soorten stof voor hun dekbedovertrekken van de hoogste kwaliteit. Zo gebruiken we percal-katoen, katoen-satijn, en organisch katoen. Het voordeel van het gebruik van deze kwaliteit stoffen is dat de thread-count hoger ligt en fijnere garen heeft, waardoor het dekbedovertrek zacht aanvoelt. Daarnaast biedt het maken van dekbedovertrekken met hoge kwaliteit stof een langere levensduur. Zo gaan onze dekbedovertrekken met rits langer mee dan normale dekbedovertrekken van katoen en hebben ze een luxe uitstraling.