Dekbedovertrekken zorg

Het is belangrijk dat linnengoed voor bijvoorbeeld zorghotels gemakkelijk te verschonen is, aangezien dit vaker moet gebeuren dan in reguliere huishoudens. Ook in de zorg, zoals in bejaardentehuizen, zien we vaak dat het zowel voor ouderen als voor personeel een opgave kan zijn om het bed te verschonen. Gelukkig bieden wij hier de ideale oplossing voor. Zippé produceert namelijk dekbedovertrekken met rits. Hierdoor wordt het verschonen van beddengoed heel eenvoudig. Het personeel van een zorginstelling hoeft alleen maar het dekbedovertrek open te ritsen en deze daarna open te vouwen. Vervolgens kan het dekbed in het dekbedovertrek geplaatst worden en kan deze worden dichtgevouwen en dichtgeritst. Aangezien dekbedovertrekken vaak verschoond moeten worden in de zorg, is dit de ideale oplossing om tijd te besparen, en daarmee ook personeelskosten.

Welzijn

Wij zien helaas vaak dat er in zorginstellingen gebruik wordt gemaakt van slechte kwaliteit dekbedovertrekken. Zippé verkoopt alleen dekbedovertrekken van hoge kwaliteit. De mensen die in een zorginstelling verblijven, maken namelijk meer gebruik van hun bed dan anderen. Wij vinden daarom dat de standaard van het lig- en slaapcomfort nog hoger moet. Wij kunnen dit extra comfort realiseren, doordat we  gebruikmaken van hoge kwaliteit stof. Wij maken namelijk gebruik van percal-katoen, satijn-katoen, en organisch katoen voor het maken van onze dekbedovertrekken. Deze stoffen zorgen ervoor dat het dekbedovertrek zacht en glad aanvoelt. Zo realiseren wij dat extra comfort bij het liggen in bed, wat zorgt voor een betere nachtrust.

Materialen

Het geheim van de hoge kwaliteit dekbedovertrekken van Zippé zit hem in de manier van weving. Er zijn verschillende manieren hoe katoen geweven kan worden. Allereerst maken we gebruik van percal-katoen: een manier van weven waardoor de garen dichter op elkaar zitten. Deze verhoogde dichtheid zorgt ervoor dat het dekbedovertrek gladder en iets zwaarder is. Hierdoor is het slaapcomfort hoger, wat zorgt voor een ideale nachtrust. Katoen-satijn lijkt qua weeftechniek op percal-katoen, maar is een luxere variant. Bij deze manier van weven wordt gebruik gemaakt van een platbinding, waardoor het dekbedovertrek zacht aanvoelt en glanst.