donzen dekbed

Kiezen voor een donzen dekbed

 

Dons is een zacht en pluizig materiaal dat bestaat uit de onder veren van eenden en ganzen. Het wordt vaak gebruikt als vulmateriaal voor dekbedden en kussens vanwege zijn uitstekende isolerende eigenschappen. De pluisjes van dons hebben kleine luchtkamers die warmte vasthouden, waardoor donzen producten licht van gewicht en toch warm en comfortabel zijn. Dons wordt gewaardeerd om zijn natuurlijke warmteregulatie en zachtheid.

De voordelen van een donzen dekbed

  • Isolatie: Dons biedt uitstekende isolatie en een lichtgewicht gevoel
  • Duurzaamheid: Goede kwaliteit donzen dekbedden kunnen lang meegaan bij juist onderhoud
  • Ademend: Dons reguleert warmte en heeft natuurlijke ademende eigenschappen

De donzen dekbedden van het merk Sofft, verkrijgbaar bij Zippé, dragen het Downpass-keurmerk. Dit keurmerk is een certificeringssysteem dat zich richt op de traceerbaarheid en de verantwoorde productie van dons. Het zorgt ervoor dat dons afkomstig is van ethische bronnen en de verwerking voldoet aan de gestelde normen.

Enkele belangrijke aspecten van het Downpass-keurmerk zijn

1.Traceerbaarheid: Het keurmerk garandeert dat het dons traceerbaar is tot aan de bron, zodat je weet waar het vandaan komt.

2. Niet levend plukken: Het keurmerk verbiedt het levend plukken van vogels voor hun dons, wat ethische en dierenwelzijnskwesties aanpakt. Dons zonder dierenleed dus!

3. Kwaliteitsnormen: Het Downpass-keurmerk stelt kwaliteitsnormen voor dons en veren vast, waaronder de zuiverheid en vulkracht.

Als je een donzen dekbed overweegt en je ziet het Downpass-keurmerk, geeft dit aan dat het dons op een ethisch verantwoorde manier is verkregen en verwerkt. Het is een geruststellende gedachte wanneer je waarde hecht aan dierenwelzijn en ethische productiepraktijken.

Allergieën donzen dekbed

Bij de aanschaf van een donzen dekbed is het belangrijk om te letten op de vulkracht en het percentage dons versus veren. Een lichtgewicht vulkracht duidt op een betere isolatie. Over het algemeen geldt dat een percentage dons in vergelijking met veren zorgt voor een zachter en lichter dekbed.

Bekend is dat dons bij sommige mensen allergische reacties kunnen veroorzaken, met name als ze gevoelig zijn voor veren of huisstofmijt. De dekbedden van het merk Sofft bestaan voor 90% uit ganzendons met een tijk van 300 thc katoen/satijn die belangrijk is bij allergieën, zodat er geen donsveren doorheen kunnen komen. Dat maakt dat de dekbedden van Sofft uitermate geschikt zijn voor mensen met een allergie!