Tweepersoons

Hoe kies je het juiste dekbedovertrek?

Bij het kiezen van het juiste dekbedovertrek zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kan houden. Waaronder persoonlijke voorkeuren, dekbedgrootte en het interieur van je slaapkamer. We geven je stapsgewijs tips die je kunnen helpen bij het kiezen van het juiste dekbedovertrek.

Maat van het dekbedovertrek

Zorg ervoor dat het dekbedovertrek past bij de maat van je dekbed. Niks is zo vervelend als een te klein dekbedovertrek voor je dekbed, of andersom. Meet de lengte en breedte van je dekbed zorgvuldig voordat je een dekbedovertrek kiest. De gangbare maten zijn eenpersoons, tweepersoons, lits-jumeaux en extra breed.

Materiaal dekbedovertrek

Overweeg het materiaal waarvan het dekbedovertrek is gemaakt. Niet iedereen heeft hierin dezelfde voorkeur. Katoen/satijn is een populair materiaal vanwege zijn ademend vermogen en duurzaamheid. Neem eens een kijkje bij ons katoen/satijnen dekbedovertrek zoals bijvoorbeeld Capri. Zippé heeft in haar assortiment ook percal katoen zoals de Dutch Blue. Percal katoen is een luxe stof die bekend staat om zijn koele en knisperende gevoel. Een dekbedovertrek van hotelkwaliteit dus. Het dekbedovertrek is gemaakt van 100% katoen en is een duurzame stof.

Patroon en kleur van je dekbedovertrek

Hier wordt het leuk. Nadenken over het patroon en de kleur van je dekbedovertrek! Let op het interieur wat je in je slaapkamer hebt gekozen en zorg ervoor dat het dekbedovertrek daar mooi bij past. Wil je tinten van de lente in je slaapkamer verwerken? Denk dan eens aan dekbedovertrek Printemps.

Onderhoudsgemak

Controleer of je dekbed naar wens wel eenvoudig te onderhouden is! De meeste dekbedovertrekken kunnen in de wasmachine gewassen worden, maar controleer altijd het was label voor specifieke instructies. Sommige dekbedovertrekken vereisen een speciale behandeling. De dekbedovertrekken van Zippé kun je wassen in de wasmachine op 60 graden.

Threadcount

Threadwat? De Threadcount gaat over de draaddichtheid van de stof. Als je geeft om de kwaliteit van je dekbedovertrek, overweeg dan om te kijken naar de threadcount van het dekbedovertrek. Een hogere threadcount duidt op een zachter en duurzamer materiaal. Hoe hoger, hoe beter. De dekbedovertrekken met rits van Zippé hebben de hoogst mogelijke threadcount, zonder je dekbedovertrek te verzwaren.

Gemakkelijk je bed verschonen

Het kiezen van een dekbedovertrek met ris, zoals bij Zippé, kan verschillende voordelen bieden ten opzichte van een traditioneel dekbedovertrek met knopen of een instopstrook. Een dekbedovertrek met ritssluiting kan gemakkelijker te gebruiken zijn voor mensen met beperkte mobiliteit of voor hen die gewoon de voorkeur geven aan het gemak van een ritssluiting. Met een ritssluiting is er minder kans dat het dekbed uitsteekt aan de onderkant van het dekbedovertrek, wat een meer opgeruimde uitstraling geeft aan het bed.

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je het juiste dekbedovertrek kiezen dat comfortabel is, past bij je persoonlijke stijl, voorkeur, gemak en bijdraagt aan een goede nachtrust.